Топ 5 съвета за грижа за косата през лятото

Топ 5 съвета за грижа за косата през лятото

Ех море безгрижно и безкрайно зарежда отново тялото ни за нов живот. Топлият пясък е любимата ни зона за релакс, и тази вода която ни кара да се чувстваме като перце отнесено някъде в мечтани светове. Това е истинска наслада за сетивата, но не и за вашата красива коса! Тя е крехка и чувствителна, когато става дума за запазване на ярки и красиви цветове! Ние от Kikimora Beauty Studio ще ви дадем няколко ценни съвета как да запазите цвета на косата си в перфектно състояние за лятото!
Използвайте подходящ шампоан и балсам за коса. Продуктите color save са специално формулирани за боядисана коса. Те са с ниско pH, което създава защитна бариера и предпазва цвета от избледняване. Избягвайте използването на агресивни шампоани, които могат да премахнат цвета и винаги избирайте по-щадящи продукти без сулфати.

  • Измивайте косата си по-рядко: Честото миене може да доведе до по-бързо избледняване на цвета. Опитайте се да удължите времето между измиванията, за да запазите жизнеността на косите в по-ярки цветове, като розово, тюркоазено, или червеникаво. Когато измивате косата си използвайте хладка вода, тъй като горещата вода отваря косъма и има най-голяма предпоставка да се измие цвета. Използвайте студена вода за изплакване. След измиване с подходящ шампоан и балсам за боядисана коса, изплакнете косата със студена вода. Студената вода помага за затварянето на кутикулата на косъма, като фиксира цвета и придава допълнителен блясък.
  • Предпазвайте косата от слънцето. Продължителното излагане на слънце може да доведе до избледняване на цвета на косата. Предвидете за вашата почивка край морето да носите шапка или да използвате UV-защитен продукт за коса.
  • ВАЖНО за блондинките! Ограничете максимално контакта на косата с хлор: Хлорът в басейните може да причини избледняване на цвета или дори промяна. За блондинките това може да е истински кошмар, и за да избегнете появата на зеленикави или сиви петна по косата е добре да намокрите косата си с чиста вода преди плуване или носете шапка за плуване. След плуване изплакнете косата си обилно и използвайте дълбокопочистващ шампоан, за да отстраните всички остатъци от хлор.
  • Използвайте оцветяващи продукти: Поддържайте жизнеността на вашата коса, като използвате оцветяващи продукти като шампоани, балсами или маски за коса, предназначени специално за поддържане на ярки цветове, тониращи продукти или грижа за русата коса. Тези продукти помагат за освежаване на цвета между посещенията в салона. Използвайте оцветяващи маски или индивидуално подготвени цветни маски съобразени точно с вашия нюанс.
  • Избягвайте инструменти за стилизиране като маши или преси, когато е възможно: Прекомерната топлина предизвиква избледняване на цвета на косата, така че сведете до минимум използването на инструменти за топлинно оформяне като преси, маши и сешоари. Ако трябва да използвате топлина, нанесете предварително топлинен защитен спрей за коса.
  • Освежавайте цвета. Косите в ярки цветове като розово или прасковено изискват редовна поддръжка, за да са красиви. Запишете си предварително час за поддръжка в салона, за да запазите цвета жив и да избегнете появилите се корени.

Очакваме ви след вашите летни моменти отново в Kikimora beauty studio. Резервирай посещение  >>> http://bit.ly/3XmES8

 

Последно от Instagram
Последвайте ни