Ефективни решения при силен косопад след ковид!

Ефективни решения при силен косопад след ковид!

Още след преминаването на първите 2 вълни на коронавирус у нас, клиентите ни забелязаха засилен косопад след преболедуване.

След лутане какво се случва с организма на човека, дали това е в следствие на нарушен хормонален баланс или понижен имунитет, вече няма никакво съмнение, че това е проявление на постковидния синдром!

Загубата на коса, която се наблюдава след COVID-19 е в съответствие на състояние наречено телогенен ефлувиум (telogen effluvium, TE).

Хората с телогенен ефлувиум споделят, че косата пада на големи снопове, при ежедневно разресване или измиване, което се забелязва от 2 до 3 месеца след преболедуването.

Това състояние се проявява в следствие на силен стрес, физическа травма, екстремна загуба на тегло, висока температура или тежко заболяване, резки промени в хормоните, хипотиреоидизъм и недостиг на желязо, наред с други.

Как телогенният ефлувиум е свързан с COVID-19?

Един от потенциалните фактори за отключване на телогенен ефлувиум е остро заболяване с висока температура. Хората, които са се разболели от COVID-19 често изпитват треска. Стресът е друг потенциален фактор за телогенен ефлувиум. Със сигурност изживяването на заболяване като COVID-19 може да причини както физически, така и емоционален стрес, често проявен по време на карантина.

Стоп на косопада след ковид!

За съжаление няма доказан метод или лечение, което да спре косопада!
Лекарите препоръчват правилно хранене, особено косумация на храни, богати на желязо и витамин D. Освен това добавки за косопад могат да помогнат за възстановяване на здравето на косата, като намаляват падането ѝ.
Мерките за борба с косопада трябва да са комплексни и най-вече взети на време! Комбинация от хранителни добавки и правилни продукти за предотвратяване оредяването на косата са най-добрата комбинация!

Масаж

О да, един от основните фактори за стимулиране растежа на косата е доброто кръвообращение на скалпа. Това най-добре се постига с правилен масаж на скалпа, при който може да включите и подхранваща ампула или просто да отпуснете мускулите на главата.

Разбира се грижата за красивата коса никога не е еднократно действие!

За добре поддържана, здрава и гъста коса е добре да полагате редовни грижи. Нанасяне на хидратиращи или подхранващи маски могат да направят чудеса.

Съчетайте терапия за уплътняване на косата с подходящи лосиони за стимулиране на растежа на косъма.
В Kikimora Beauty Studio разполагаме с разнообразни продукти, които могат да бъдат 100% персонализирани, за още по-добро въздействие на продуктите върху проблема на клиента!

Първа стъпка в борбата е комплексна грижа Kеune Derma Activate. Терапия за бързо действие на признаците на косопад. Серията вкючва 3 продукта
шампоан, лосион и спрей грижа.

Започвайки цялостното лечение на косопада, първите признаци на въздействие на терапията се проявяват след 4-6 измивания!

Серията Derma Activate прави ексфолиране на кожата на скалпа, с цел да се премахнат замърсявания и да се подобри кръвообращението на скалпа след лек масаж с продуктите. Косата се измива 2 пъти с шампоана, след изплакване и подсушаване на косата се нанася лосиона за цялостното лечение на косопада, който е с капкомер за равномерно дозиране и лесна апликация удома. Завършваме грижата за косата със спрей за плътност и здравина, който е без отмиване

Той е със специална технология, която заключва в капсула жизненоважните съставки, доставя ги до корена на луковицата и едва тогава освобождава живителните съставки направо в корена за повече гъвкавост и сила на косата. След проведени изследвания за лечение на косопад серията Derma Activate care дава 25% по-добри резултати от останалите познати продукти.

За много тънки, чувствителни и фини коси имаме специално предложение Терапия So Pure Energizing. Терапията в две стъпки, е комбинация от шампоан и лосион, които действат в синхрон и карат фината и тънка коса да израства по-здрава и плътна,  като намаляват косопада. Био джинджифилът и етеричните масла съдържащи се в лосиона не само успокояват, но и подобряват кръвообращението на скалпа. Червеният женшен стимулира растежа, а витамин Н (биотин) подсилва косата.

Гарантирано намаляване на косопада! Лечението е препоръчително да продължи от 3-6 седмици!

В Kikimora Beauty Studio ще подходим пресонално към всеки проблем, а решение винаги ще намерим!

Първите положителни резултати ще забележите след 1 месец от предприетото лечение или терапия.

Напомняме ви, че трябва да бъдете постоянни в грижата за вашата коса. Редовното нанасяне на серумите или ампули за спиране на косопада ще дадат нужната сила и възстановяване на косъма. 

Направете консултация с нашите специалисти на телефон 0897222503

Последно от Instagram
Последвайте ни